QUÈ ÉS LA IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA?

La il·lustració científica es pot definir com una disciplina que forma un pont entre l’art i la ciència. Es tracta d’una manera molt precisa de representar la natura, la biologia, anatomia, geologia, astronomia, i qualsevol rama relacionada amb les ciències. A través de les il·lustracions, els il·lustradors científics poden mostrar l’anatomia interna de l’èsser humà, descriure una espècie d’animal o planta, fins un mapa, un cicle vital, cicles geològics i altres dades científiques. Aquests artistes especialitzats són capaços de reconstruir formes de vida extintes, com els dinosaures, fòssils i altres formes de vida prehistòriques, així com emfatitzar els detalls més importants, eliminant aquells que resulten ser superflus.

Ilustración de pollito y huevos

Il·lustració científica per a la Bullipèdia

La Bullipèdia és un dels projectes principals d’El Bulli Foundation. Es tracta d’una enciclopèdia de nombrosos volums sobre gastronomia, creativitat i innovació, concebuda per a aprendre i educar. La col·lecció Bullipèdia està pensada per a professionals de la restauració i hosteleria, però també per a interessats ​​en el món de la gastronomia, foodies, historiadors, aficionats a l’art i al disseny. ElBulli Foundation ha publicat el primer volum, titulat “Begudes. Volum 1: definició, història, tipus i composició” (els següents números s’editaran durant els pròxims anys).

ANIMALS, PLANTES I ANTROPOLOGIA

Durant la meua estada a “El BulliLab” em vaig encarregar de realitzar una sèrie d’il·lustracions per a aquesta enciclopèdia. El tema principal de les il·lustracions és la natura i la ciència, fent especial èmfasi en el regne animal, plantes i l’èsser humà prehistòric.

ilustración científica, ilustración a la acuarela y lápices de color, ilustración atún y sus partes. Ilustración para LaBullipedia
ilustración científica, ilustración hecha con grafito y color digital, ilustración calamares. Ilustración para LaBullipedia

info@teresasuch.com

Ilustraciones personalizadas, ilustración infantil, ilustración científica y de naturaleza. Trabajos por encargo.